TA Leer & Trainingsgroep

Van goed bedoeld naar goed gedaan

De bedoelingen van jezelf of de mensen met wie je werkt zijn meestal prima. Toch zijn we niet altijd zo effectief in ons gedrag of onze communicatie. We draaien er omheen of houden vast aan onhandige gedragspatronen. Met Transactionele Analyse krijg je meer grip op effectief communiceren en samenwerken.

Wat is Transactionele Analyse?

De Transactionele Analyse (TA) is een persoonlijkheidsmodel én een communicatiemodel. TA maakt de complexiteit en diepgang van uzelf, uw relaties, de groepen en organisaties waarin u leeft en werkt, inzichtelijk. Deze combinatie zorgt ervoor dat je met TA zowel je kennis, bewustwording als ook je vaardigheden vergroot.

TA is ondersteunend op alle niveaus in organisaties

  • Individueel: toename van autonomie, effectiviteit en energie.
  • Leidinggevenden: motiveren, aansturen, informeren of confronteren.
  • Team: teamcultuur, samenhang en taakverantwoordelijkheid
  • Organisatie: cultuur en structuur.
  • Algemeen: helder communiceren en beter samenwerken
Doel
Inhoud

Aanleren en toepassen van de basis van de T.A. methodiek. Iedere deelnemer formuleert hierbij zijn/haar eigen persoonlijke en/of beroepsmatige (ontwikkel)doelstellingen.

Uit iedere beroepsgroep zijn alle beroepsfuncties welkom: welzijn, zorg, onderwijs, bedrijfsleven, administratie, commercieel, e.d. Onze ervaring is dat een heterogene groep een verrijking is in het samen leren. De training wordt op MBO4/HBO niveau aangeboden. Deze leer&trainingsgroep bestaat uit een intensief programma waarin de belangrijkste concepten van de Transactionele Analyse aan bod komen:
  • Theoretisch: door onze ruime ervaring hebben we pakkende en didactische presentaties van de theorie. Hierbij bieden we zowel tekst als beeld én een ondersteunende syllabus.
  • Praktisch: alle theorie wordt toegepast in een veelheid van werkvormen en opdrachten. Op deze manier wordt de theorie ook in de praktijk beleefd.
  • Samenhangend: het programma is op zo’n manier opgebouwd dat de leerstof en opdrachten met elkaar in samenhang zijn.

Interesse in deze training?

Bent u geïnteresseerd in deze training? Heeft u vragen? Of wenst u een vrijblijvende offerte?