Training agressiepreventie en -hantering

Weerbaar tegen agressief gedrag met de training agressiepreventie en -hantering.

... De zon schijnt, ik loop samen met de cliënt terug om pauze te houden. Nog even en het is weekend, heerlijk. Eerst pauzeren en op adem komen van de gespannen middag. Plotseling krijg ik een harde klap tegen mijn hoofd. Wat is er gebeurd...?

Agressie is niet altijd te voorkomen, het kan voor je gevoel heel onverwachts gebeuren. Het kan je bang maken, je voelt je machteloos. Je bent alert, maar ook angstig geworden.

In onze training gaat het er niet om dat we agressie niet accepteren, het betekent ook niet dat we agressief gedrag en/of fysiek geweld goedkeuren. Of dat we zeggen dat agressie iets is "dat nu eenmaal bij ons werk hoort". Juist niets van dit alles. Door onze trainingen krijg je bij dreigende en gewelddadige situaties meer grip op jezelf en de cliënt. Bovendien stellen we je in staat anders te kijken naar de agressie, door naar de betekenis van het gedrag te zoeken.

Inzicht krijgen in de aard, achtergronden en gevolgen van agressief gedrag.

 

Verwerven van een veilige en fysieke professionele houding voor, tijdens en na agressieve situaties.

 

Verwerven van individuele en/of teamgerichte vaardigheden om veilig te kunnen handelen in situaties waarin sprake is van (dreigend) gewelddadig gedrag.

Interesse in deze training?

Bent u geïnteresseerd in deze training? Heeft u vragen? Of wenst u een vrijblijvende offerte?